logo

Copyright ©2021 AliBaba Academy

2022-2023 Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor

Türkiye de Üniversite düzeyinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin her yıl ilgiyle takip ettiği Uluslararası Öğrenci Akademisi’ne başvurular başladı.

Uluslararası Öğrenci Akademisi bu sene Türkiyenin 12 ilinde yeniden gerçekleştirilecek. Ankara’da 31, Bursa’da 12, Edirne’de 6, Eskişehir’de 15, İstanbul’da 39, İzmir’de 14, Kayseri’de 19, Kocaeli’de 10, Konya’da 25, Sakarya’da 14, Samsun’da 13, Trabzon’da 10 ve çevrim içi ortamda 2 olmak üzere toplam 210 program uluslararası öğrencilerin ilgisine sunuldu.

Son Başvuru Tarihi: 31.12.2022

Başvuru için: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/

Katalog için tıklayınız.

 

1. Uluslararası Öğrenci Akademisi Nedir?
Uluslararası Öğrenci Akademisi; Türkiye de yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim aldıkları alanlarda uzman akademisyen, yazar ve sanatçılarla yakın ilişkiler kurabilmelerine olanak sağlanması, öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin birikimlerini aktarabilmesini amaçlayan programlar bütünüdür. 

 

2. Uluslararası Öğrenci Akademisine Kimler Katılabilir?

Uluslararası Öğrenci Akademisi programlarından ve diğer etkinliklerden -aksi belirtilmedikçe- Türkiye Burslusu Öğrenciler ile Türkiye de yükseköğrenim görmekte olan tüm Uluslararası Öğrenciler yararlanabilir.

Programlara başvuru sırasında hedef kitle olarak belirtilen kısımda yer alan koşulları sağlayan öğrencilere öncelik verilecektir. Her program için hedef kitle farklılık göstermekte olup detaylı bilgi program kataloglarında sunulmuştur.

Çevrim İçi Programlar dışında, öğrencilerin ikamet ettiği şehirlerdeki programlara başvurması beklenmektedir.

 

3. Uluslararası Öğrenci Akademisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Uluslararası Öğrenci Akademisine başvurular, 31.12.2022 tarihine kadar Türkiye Bursları Bilgi Sistemi (https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/) üzerinden alınacaktır.  

Türkiye Burslusu olan öğrenciler, bursluluk işlemleri için kullandıkları kullanıcı adı ve parolalarıyla ana sayfadan başvuru yapabileceklerdir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan ilgili ⇆ simgeye tıklayarak Başvuru Sayfasına geçilmelidir.

Türkiye Burslusu olmayan veya sistemde kaydı olmayan uluslararası öğrencilerin sistemde bir üyelik oluşturarak zorunlu tüm alanları doldurması gerekmektedir. Tüm alanlar doldurulduktan sonra ana sayfadan başvuru yapılabilir.

Posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

4. Uluslararası Öğrenci Akademisi Programları

Uluslararası Öğrenciler Akademisi; Seminer Programları, İhtisas Programları, Kültür-Sanat ve Spor Programları ve Çevrim İçi Programlar olmak üzere 4 ana kategoriden oluşmaktadır.

Tüm programların eğitim dili Türkçe’dir.

Gerekli görüldüğü takdirde, başvurusu alınmış öğrenciler mülakata tâbi tutulabilir. 

Programlara kayıt yaptıran katılımcılar programlara yalnızca dinleyici olarak değil, kendi alanları ve ülkeleri ile ilgili sunumlar yaparak da katılma imkânı bulacaklardır.

Eğitim programları sürekli programlar olup derse devamlılık durumu dikkate alınacaktır.

Programlara devam eden öğrencilere program sonunda Başkanlık tarafından sertifika verilecektir.

Katılımcı öğrenciler tarafından üretilen yüksek niteliğe sahip çıktılar, yarışmaya başvuru yapılması halinde, Uluslararası Öğrenci Ödülleri kapsamında değerlendirilecek ve dereceye girenler Başkanlık tarafından ödüllendirilecektir.

 

ALİBABA ACADEMEMY olarak; Sizlere Devlet  Üniversitelerinin başvurularına ve Özel Üniversitelere yerleşmenize yardımcı olacağız.

TELEFONLARIMIZ

+90 552 825 85 85 

+90 552 547 01 93

Mail Adresimiz

info@alibabaacademy.com

MERKEZ OFİS ADRESİMİZ

ADRES: MOLLA GÜRANİ MAHALLESİ TURGUT ÖZAL MİLLET CADDESİ NO:48/15 FATİH / İSTANBUl

Paylaş:

Etiketler:

Yorumlar
Yorum Yapın